четверг, 19 мая 2011 г.

Коли Матвієнко заспівала молитву за Україну – зал встав

Концерт Ніни Матвієнко відбувся вчора у приміщенні Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги. Народна артистки України, Герой України – наша землячка Ніна Матвієнко виконала барокові пісні, народні та авторські.

Квитки на концерт коштували від 30 до 60 гривень. Перед початком виступу на балкон піднялись працівниці театру і запросили людей пересісти в партер.

- Ніна глянула в зал і розгубилась. Каже, що людей дуже мало, то ми просимо з балкону пересісти, щоб зал заповнити, - говорить жінка.

Люди охоче пересідають в партер. У залі багато людей старшого віку та дітей.

На сцені Матвієнко була у супроводі Національного ансамблю “Київська камерата», диригент – Валерій Матюхін. Пані Ніна є солісткою ансамблю з 1991 року.

Перед тим, як заспівати українських барокових пісень Матвієнко говорить про походження українців. Згадує, що наш рід дуже давній, і історія його починається ще від часів фараонів. Закликає до єднання та спільної роботи на благо держави. Під час таких роздумів співачки з залу виходить чоловік у єврейській кипі, незадоволено обурюючись до працівниці театру біля дверей.

Пані Ніна стоїть на сцені у темно-зеленій сукні із блискучими паєтками. У Матвієнко було розпущене довге волосся.

Після пісні «Ой летіли дикі гуси» зал почав аплодувати стоячи. На сцену піднялись Володимир Шинкарук із букетом червоних троянд та Юрій Градовський (начальник управління культури обладміністрації).

- Пісня пробиває душі, і я Вам, Ніночка, клянуся, як начальник управління культури обласної адміністрації, що у вашому селі ,у Неділищах Ємільчинського району, разом, спільними зусиллями, ми зробимо музей української пісні, - сказав Юрій Градовський.

Насамкінець Матвієнко заспівала «Боже великий, єдиний, нам Україну храни…». Зал слухав молитву стоячи. Після бурхливих оплесків житомиряни почали дарувати Матвієнко квіти. Концерт тривав трохи більше, аніж півтори години.

Комментариев нет:

Отправить комментарий