среда, 18 мая 2011 г.

У Житомирі може бути новий пам’ятник – Юрію Гагаріну

Бюст першому космонавту обласна влада планує встановити біля погруддя Корольова, - про це заявив на міжнародній науково-практичній конференції «Людина і космос» заступник губернатора – Віктор Балюрко.

«Ми маємо на меті відремонтувати перехрестя вулиць Хлібної, Дмитрівської, Івана Франка, об’єднавши обидва музеї (Корольова та Космонавтики) в один музейний комплекс, а біля бюсту Корольова встановити бюст Гагаріна», - сказав Балюрко. 

Чиновник також нагадав, що сьогодні вже почалась добудова та реконструкція приміщення експозиції «Космос» у музеї Космонавтики. 

«Поряд з новим фондосховищем, службовим приміщенням для співробітників, бібліотекою, ми плануємо створити нову експозицію «Україна і Космос» та побудувати планетарій», - запевнив Балюрко. 

Заступник губернатора нагадав усім присутнім, що Житомирщина славиться не тільки космічними мінералами, адже тут добувають титанові руди, але й тим, що тут готують космічні кадри. 

«У військовому інституті імені Сергія Корольова Національного авіаційного університету створено потужну серйозну базу для ґрунтовної підготовки фахівців космічної галузі», - підкреслив Балюрко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий