среда, 19 января 2011 г.

ЯК ПОТРАПИТИ НА СЕСІЮ МІСЬКОЇ РАДИ?

ДІЗНАЙТЕСЬ, КОЛИ СЕСІЯ? 
Ви дізнаєтесь про сесію за 10 днів 
Відповідно до Регламенту (п.5 ст.13), не пізніш, як за 10 днів до сесії доводиться до відома населення розпорядження міського голови про скликання сесії. Про це можна дізнатись з таких джерел: газета «Місто» та офіційний сайт міської ради (zt-rada.gov.ua). 

2. ВЧАСНО ПОДАЙТЕ ЗАЯВКУ 


Потрібно подати попередню заявку завчасно, щоб її встигли розглянути. 

Регламент, п.7 ст.6: «Допуск запрошених до сесійної зали здійснюється виключно за попередніми списками, підготовленими апаратом міської ради на підставі попередніх заяв».

Форми заявки у Регламенті немає. Але в ЗУ «Про місцеве самоврядування», ст.4 зазначається, що місцеве самоврядування в Україні здійснюється на засадах підзвітності та відповідальності перед територіальною громадою органів та посадових осіб. Відповідно, на основі закону можна сформулювати форму заяви. 

ДИЛЕМА: На чиє ім’я подавати заявку? 

В регламенті чітко сказано - на апарат ради. Проте в структурі виконкому такого підрозділу не існує. Тому ми радимо направити паралельно два листа – на ім’я міського голови та на ім’я секретаря ради. 

Зразок заяви 



Житомирському міському голові 
Володимиру Дебою 

ПІП, 
адреса та контактний телефон 



Заява 

Відповідно до ст.4 ЗУ «Про місцеве самоврядування» та п.7 ст.6 Регламенту міської ради прошу надати мені дозвіл бути присутнім на __ сесії міської ради на місцях, відведених для запрошених. 



Дата, підпис 

3. ЗАРЕЄСТРУЙТЕ ЗАЯВУ 

Занесіть заяву особисто у відділ по роботі зі зверненнями громадян (кабінет 107, перший поверх міської ради). Там ви отримаєте реєстраційний номер вашого звернення. 

Через два-три дні телефонуйте в приймальню секретаря ради (тел..48-11-72) або в організаційний відділ міської ради (тел. – 48-11-79) і дізнайтесь, чи Вас внесено в список запрошених на чергову сесію міської ради. 

Якщо Ви отримали дозвіл – заберіть його в міській раді, у відділі по роботі зі зверненнями. В день сесії це Вам знадобиться. 

4. ЛАСКАВО ПРОСИМО НА СЕСІЮ 

Початок о 10.00. 

Вам знадобиться офіційний дозвіл на участь в сесії та паспорт (щоб підтвердити особу). Пред’явіть усі документи представнику муніципальної міліції.



3 комментария:

  1. Голубі лєтят над нашей зоной.
    Спочатку не пускають журналістів, потім ставлять тюремні ворота в міськраді.
    Тепер ще й потрапити на сесію - суцільна бюрократія. Питання - чого боїться Де-білл?

    ОтветитьУдалить
  2. Ахахах) Де-бой, де-білл, де-факто!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Не согласен. Во всём должен быть порядок. Если он прописан - это хорошо. Если он соблюдается - прекрастно!

    ОтветитьУдалить