вторник, 18 января 2011 г.

Матіос зникла в Житомирі

«Вирвані сторінки з автобіографії» Марії Матіос зникли з книжкових прилавків у Житомирі. 

- Як тільки в пресі заговорили про заборонені сторінки в книжці Матіос – у нас у «Знаннях» усе розкупили, - розповідає продавець магазину. – Усі книжки Матіос є: і проза, і поезія. От тільки «Сторінок…» немає вже. За день скупили. 

Ажіотажу із новою книжкою Ліни Костенко «Записки українського самашедшего» у житомирських книгарнях не було. Книжка з’явилась ще тоді, коли не було офіційної презентації в Києві. Черги не неї немає – в Житомир привезли достатню кількість книжок Костенко. Ціна стабільна – 65 грн. 

- Житомиряни купують Костенко щодня, - розповідає продавець магазину «Знання». – Ще не було такого, щоб приходили питали за «Записки…», а книжки не було в наявності. 

У багатьох містах України для того, щоб придбати книжку, треба було записуватись у чергу. У Дніпропетровську вона коштувала 68 грн. У Львові – по 60 грн., у київській книгарні по вулиці Л. Толстого – 70 грн. Продавці наголошують, що книжки купують по 5-6 штук, рідко хто бере тільки 1. В окремих книгарнях Києві вона коштує від 87 грн. до 105. 

Як пише журналіст Вахтанг Кіпіані на Facebook, він бачив «Записки...» лише в Чернівцях, в «Українській книгарні», але там її продавали а) за попереднім записом, б) по 200 гривень. 

- І це при тому, що Малкович, як виявилося, віддає торгівцям і книгарням не дорожче 42 гривень, - зазначає Кіпіані. 

«Записки українського самашедшого» - перший опублікований прозовий роман видатної поетеси. Робота над твором тривала з 2001-го по грудень 2010 року. Він написаний від імені 35-річного комп'ютерного програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує усі вивихи нашого глобалізованого часу. Нагадаємо, що презентація книги у Житомирі мала відбутись 23 січня в приміщенні драмтеатру. Зустріч перенесли на невизначений час у зв’язку із сімейними обставинами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий