понедельник, 7 февраля 2011 г.

У житомирських супермаркетах увели ліміт на гречку

Відсьогодні у міських супермаркетах з’явилась гречка за старою ціною. Разом з тим з'явилися і обмеження. Тепер крупу можна придбати не більше кілограму в одні руки. 

— Ми продаємо гречану крупу по ціні 13 гривень 98 копійок, — говорять у відділі продажу гіпермаркету «Караван». — Внутрішнім розпорядженням ми ввели рекомендацію відпускати гречку не більше одного кілограму на руки. Але це тільки рекомендація, якщо людина бажає взяти більше, то вона це може зробити. За останні дні ми не помічали великого ажіотажу на крупу. 

У свою чергу у супермаркеті «Фуршет» теж підтвердили зниження ціни на гречку. 

— З п’ятниці нам прийшло розпорядження знизити ціну на гречку до 13 грн. і обмежити її продаж до одного кілограму в одні руки. На продаж інших продуктів харчування поки ніяких вказівок не надходило, — сказали у «Фуршеті». 

У громадському об’єднанні товариства захисту прав споживачів журналістам «Першого» розповіли, що обмеження з продажу продуктів в одні руки є незаконним. Уряд має право обмежувати ціни, але ставити обмеження на обсяги придбання - ні. 

Зараз продавці часто закривають на ці вимоги очі і просять згоди покупця продукти понад норму пробивши по касі іншим чеком. 

Відзначимо, брак української гречаної крупи підштовхнув уряд на її імпорт з Китаю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий