пятница, 18 февраля 2011 г.

На прес-конференцію до Дебоя прийшло 42 журналісти

Журналісти друкованих видань, Інтернет-сайтів, фотокореспонденти та оператори – усі були присутні на першій звітній зустрічі із Дебоєм – на офіційній частині у прес-центрі та на фуршеті у холі другого поверху міської ради. 

Дебой не нервував, був вдягнений у темно-сірий костюм, білу сорочку та краватку, зав’язану на вузол напіввіндзор, який підходить для стандартних комірців. Міський голова не носить запонок та обручки. 

Після півгодинного звіту Дебой попросив «гострих запитань» - відразу попередив, що на все-про-все пів години. Регламент прес-конференції витримали чітко. Перед міським головою тепер стоїть прозорий годинник, який дозволяє орієнтуватись у часі та не затягувати виступи. Годинник приніс перед початком заходу Петро Кудряшов, керуючий справами міськвиконкому. 

Перше запитання – Лариса Бекета, «Українські новини». Цікавилась перемовинами із Київською міською державною адміністрацією щодо закупівлі 40 тролейбусів: скільки вони будуть коштувати для міста? Дебой відповів, що зустрічі із київськими чиновниками поки що не мав, ціну не знає. 

Наступне – від комунальної газети «Місто». Антон Бездітко нагадав, що заступники також обіцяли давати прес-конференції та запропонував поїхати в інші міста для вивчення хорошого досвіду. Міський голова пропозицію підтримав, але сказав, що за 100 днів тільки почав розбиратись з тим, що має. 

Газету «Меркурій» цікавило питання комунальних тарифів та якості питної води. Дебой усе розуміє, але розводить руками – вимушений підняти ціну на воду. 

Обласне радіо цікавилось співпрацею Дебоя з депутатським корпусом. Головний редактор сайту «Репортер Житомира» Сергій Фещенко під кінець прес-конференеції питав про те, як оцінює Дебой свою діяльність. Мер оцінки не ставив, а віддав цю можливість житомирянам. Владислав Пучич передав міському голові запитання від «Журналу Житомира», які задавали читачі у спеціальній рубриці під час виборчої кампанії. 

На фуршеті спілкування було вільним та невимушеним – Дебой відразу попередив, що камери та диктофони можна не вимикати, а продовжувати задавати запитання за шампанським. На столі було «Українське шампанське», фрукти та канапки з сиром і маслинами. 

Вже там мер пообіцяв давати журналістам відкриті запитання на сесію, а не зашифровані, які зараз є на сайті міської ради. Розказав про свого собаку – непородистого «дворнягу», якого колись підібрав під парканом, виходив та тепер тримає на території будинку. Згадав про синій Subaru, на якому їздить вже біля п’яти років. 

Дебой не сказав, де саме живе. Має квартиру в Житомирі та дачу під містом. У напрямку Бердичева.

Лариса Бекета, "Українські новини", перша задала запитання 
Владислав Пучич передав запитання від "Журналу Житомира".
Людмила Назаровська - міське радіо
Сергій Фещенко - по праву руку від мера
Обласне телебачення - дві камери, "Союз-ТВ",
"Ц-ТВ" (єдиний оператор-дівчина у місті),
Славко Ратинський - фотограф

Комментариев нет:

Отправить комментарий