понедельник, 14 февраля 2011 г.

Дебой зумів створити хитку більшість у раді

Найближчого четверга Міський голова Володимир Дебой проведе прес-конференцію, на якій прозвітує за свої перші сто днів у кріслі мера. «Перший» також підіб’є підсумки ста днів керування «регіонала» у Житомирі серією публікацій.

Формування більшості

Свою першу сесію Дебой був змушений розділити на дві частини — офіційну (представлення та привітання) і другу (обрання секретаря та заступників). 

Так розділити першу сесію на дві частини міський голова був змушений. На той час мер не зміг домовитись з керівниками фракцій і не мав більшості для затвердження ключових фігур у міськвиконкомі. Підтримувати Дебоя відмовились фракції БЮТ, «Фронт змін» та частина позафракційних депутатів. 

Золотою акцією для мера стала фракція «Рідне місто», яку очолює колишній міський голова Віра Шелудченко. Як показало голосування за заступників міського голови, фракція «Рідне місто» підтримала у цьому питанні Дебоя. Хоча у вступ до більшості не написали заяви ключові фігури партії - Віра Шелудченко та Ігор Гундич. П’ятеро інших членів цієї політсили подали свої заяви на створення більшості. 

На другій сесії міськради пан Дебой не ризикнув виносити гострі питання. Депутати затвердили лише регламент. 

Якщо підсумувати дві сесії, які провело нове керівництво Житомира, то до заслуг Володимира Дебоя вже можна зарахувати першу перемогу — створення більшості у міській раді. Хоч і хиткої.

Перша сесія Дебоя


Комментариев нет:

Отправить комментарий