понедельник, 14 февраля 2011 г.

Житомирські політики не схильні до соцмереж

Міський голова Володимир Дебой має особистий аккаунт тільки у соціальній мережі «Однокласники». Останній візити на сайт – 11 лютого пізно ввечері. 58 друзів та одне фото – це вся публічна інформація про керівника міста. 
Окрім того, Дебой завів блог на сайті «Zhitomir.info», де є всього лише 2 записи – один про контроль громади над владою, інший – про студенів, які розповсюджували листівки проти нього з недостовірною інформацією. 

Галина Семенець, заступник мера, веде свій аккаунт в мережі «Однокласники». Має 41 друга, але серед них немає міського голови Дебоя. Немає в друзях Дебоя і у Олесандра Бочковського, заступника міського голови. У нього всього лише 8 друзів. Секретар міськради Наталія Леонченко та заступник Микола Боровець аккаунтів у соціальних мережах не ведуть. 

Попередниця Дебоя Віра Шелудченко мала аккаунти в контакті та твітері. Але сама не вела жоден – над поповненням особистого сайту та активністю у соцмережах працювала прес-служба. Її перший заступний Ігор Гундич самостійно веде аакаунти в однокласниках та контакті (закриті профілі для тих, хто не є другом), а також сторінку на фейсбуці. 

Віталій Мельничук, перший міський голова Житомира, активно веде свій аккаунт в мережі фейсбук. Політик Сидір Кізін має колонку на «Журналі Житомира», але жодного запису там досі не опублікував, але активно веде свій аккаунт на фейсбуці. Колишній голова Житомирської облради Ірина Синявська також має авторську колонку на сайті «Журнал Житомира». 

Нагадаємо, що у Британії соціальні мережі стали джерелом публічної інформації. Причиною такого рішення комісії стала скарга працівниці міністерства транспорту Великобританії щодо використання її даних твітері у газеті. Комісія підтримала позицію газети, тому що її профіль на твітері не був закритим, - повідомляє «Фокус». 

В багатьох містах України над профілями міських голів та політиків у соціальних мережах працюють прес-служби. Мер Черкас має аккауни на блогері, твітері та контакті. Міський голова Сум – тільки в твітері. Мер Вінниці Володимир Гройсман має тільки персональний сайт, а у соціальних мережах не зареєстрований.

Міський голова Володимир Дебой. Сайт Однокласники
Галина Семенець,
заступник міського голови, сайт "Однокласники"
Олександр Бочковський,
заступник мыського голови, сайт "Однокласники"
Ігор Гундич, колишній заступник міського голови.
Сайт Однокласники. Закритий профіль.
Віра Шелудченко, міський голова 2006-2010 років.
Сайт "Вконтакте"
Сидір Кізін на "Журналі Житомира"
Віталій Мельничук, перший міський голова


Комментариев нет:

Отправить комментарий