среда, 20 апреля 2011 г.

«Свободівці хочуть прискорити смерть радянських ветеранів» — комуністи

Житомирська «Свобода» планує повісити при в’їзді у місто на трасі Київ-Житомир білл-борд з написом: «Вас вітає Житомирщина — упівський край». 

У центрі міста вже висить білл-борд, на якому патріоти постійно вітають житомирян націоналістичними гаслами.

Депутат Житомирської міської ради від Комуністичної партії України Зіна Стрякіна вважає, що «Свобода» навмисно розміщує провокаційні рекламні площини у Житомирі. Секретар Житомирського обкому КПУ переконана, що Житомирщина ніколи не була і не буде упівським краєм.

— Всі ветерани проти прославляння УПА. Ми всі знаємо, що наша область вела дуже потужну партизанську війну. Сьогодні націоналісти хочуть нав’язати нам свою історію, — сказала комуністка.

Стрякіна наголосила, що різними провокаціями, якими займається «Свобода», можна тільки прискорити смерть ветеранів ВВВ.

У свою чергу голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін не бачить провакаційності у рекламних сюжетах, які вони розміщують.

— Ніякої провокації тут не має. Якщо комуністи зможуть заперечити факт, що Житомирщина не має відношення до створення УПА, то будь ласка, — зауважив Кізін.

3 комментария:

  1. Саме комуністи в черговий раз намагаються підправити нашу історію. І недаремно. Якщо відкрити всі архіви, вийде зовсім інша картина. А смерть ветеранів прискорює сама Стрякіна та влада, яку вона представляє.

    ОтветитьУдалить
  2. давно кстати собирался опубликовать колонку по этому поводу... еще в марте на в сквере на Соборной увидел этот исторический беспредел http://grebionkin.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

    ОтветитьУдалить
  3. А Вам, шановний пане grebionkin, необхідно вивчити історію, а тоді давати недолугі посилання: саме 1941, а не 1943, існувала Олевська республіка Тараса Бульби-Боровця - з 21 серпня до 16 листопада. А Олевськ - це Житомирщина. Загони Боровця увійшли туди 14 серпня 1941 року. Тут офіційно УПА "Поліська Січ" стала військовим формуванням Олевської республіки. І хто це з Ваших знайомих істориків у "Свободі"?

    ОтветитьУдалить